Curs de Bolets 2016

a Casa rural Can Miquel

cartel-bolets-2016-can-miquel
 

Tot un luxe!!

 

La tarda va començar amb estones de sol entre núvols. El Deu de la pluja ens va perdonar i va deixar que puguessim aprendre moltes coses sobre el curiós món dels bolets.

Després d´un bon dinar a l´antic paller de la casa, l´Evarist March de Naturalwalks ens va portar pels voltans de la nostra casa rural ensenyant-nos a gaudir del bosc i quina és la fita més important a l´hora d´anar a buscar bolets: NO ESTRESSAR-SE i ser conscients de l´entorn.

bolets-can-miquel-fot-1-1200

bolets-can-miquel-fot-4-1200

bolets-can-miquel-fot-6-1200

bolets-can-miquel-fot-13-1200

  

Varem aprendre que és molt important cuidar la terra d´on hem agafat un bolet per tal que torni a créixer i en tornem a trobar més endavant.

Varem conèixer de primera mà dos dels bolets més mortals que tenim a Catalunya. Que els bolets s´associen sempre a una planta o un arbre i que no podem esperar trobar rovellons a una roureda, al igual que no podem esperar trobar res si anem amb pressa pel bosc.

Varem conèixer també el bolet dels “novatos”, que els senglars són molt llestos a l´hora d´escollir quin bolet es volen menjar o, fins i tot, que podem intuir si ha fet molta calor o molta pluja en un indret concret per l´estat dels bolets.

Que el principal enemig del boletarie és el vent, que està molt bé mirar allà on altres llencan els bolets que no volen, que les fotos dels llibres no sempre són fidels a la realitat i que, sobretot, siguem conscients de no agafar més bolets dels que estiguem disposats a rentar, que no és  tasca ràpida.

En caure el sol, ja al menjador de casa, vam poder continuar resolent dubtes i conèixent altres detalls tot gaudint d´un benerar totalment casolà.

bolets-can-miquel-fot-16-1200
bolets-can-miquel-fot-9-1200
bolets-can-miquel-fot-8-1200

bolets-can-miquel-fot-25-1200

  

Finalment, no vam omplir la cistella de grans exemplars, ni amb multitud de varietats però si varem omplir el nostre seny de molts i molts consells i curiositats, vivint-les de primera mà i envoltats de la màgia que soposa estar al bosc amb gent agradable, amb ganes d´aprendre i amb tot un capità com és el Sr. Evarist.

Moltes gràcies a tots. L´any que ve, repetim!!

Casa rural Can Miquel – 06/11/2016

———————————————

Per veure totes les fotos visita el nostre Facebook: Curs de Bolets 2016

 

 

Banner Can Miquel 2